skip to Main Content

Elskede bror

Vi møter Hedvig Sofia, prinsesse av Sverige. Tre hundre år etter sin død kommer hun til Fredrikstens festning. Hun er jo en engel og kan bevege seg fritt. Her på festningen døde hennes bror, Karl XII, svenskekongen, krigerkongen, han som to ganger prøvde å erobre Norge.

Hedvig Sofia søker etter svar på sitt store spørsmål. I forestillingen sier hun det slik:”- Jeg vet om alt som har hendt, men jeg kan ikke forstå det. Han var en tyrann, men han var min bror. Hendene hans var dynket i blod, men likevel elsker jeg ham …. Kan man det? Har man lov til det?”

I en kort men innholdsrik forestilling møter vi spørsmålet om kjærlighetens muligheter i en verden av krig, hat og blod. Det er et like aktuelt tema idag som det har vært til alle tider. I en fysisk forestilling blir vi ført gjennom historien. I det ene øyeblikket befinner vi oss på de store slagmarkene i Europa, i neste i de private rommene til kongefamilien. Med en engels rett til å forflytte seg i tid og rom gjør vi nedslag i historien og i nåtiden. Hedvig Sofia vender på alle steiner i sin jakt på svaret. Finner hun det? Ja, på en måte gjør hun det, men det endelige svaret kan nok bare hver enkelt av oss finne i oss selv.»

Elskede bror med Cecilie Jörstad
Dato: Lørdag 25. august
Tidspunkt: Kl. 18:00
Sted: Rosenlundsalen, Konservativen
Back To Top