skip to Main Content

Omvisning på Rød herregård med påfølgende kammerkonsert

Velkommen til omvisning i ett av Norges største og best bevarte herregårdsanlegg. Rød Herregård er et innholdsrikt anlegg som rommer over tre hundre års mangfoldig historie. Her er spisebordet dekket til fest, en hall med utstoppede dyr, en stor våpensamling, bibliotek og egen ballsal!

I de kongelige værelsene har det overnattet flere royale personer, som prins Christian August, kong Christian Frederik, Haakon VII og dronning Maud. Stuene har innhold fra forskjellige tidsepoker og eiere. Her kan vi oppleve fordums storhet og høre om de markante personlighetene som har levd her. Rød Herregård representerer de privilegertes historie, men også historie om skipsfart, tømmerdrift, politikk og byens kulturelle liv og utvikling.

Den praktfulle hagen er  åpen for publikum døgnet rundt. Her er en vakker paviljong fra 1756, kanonbatteri, eremitthytte og bjørnegrotte, alle fra hagens forskjellige utviklingstrinn. I hagen er det også et eget gravsted og på fjellveggen står initialene til prins Christian August risset inn. På utsiktsplassen står en benk under den gamle eika, hvor du kan drømme deg bort i historien. Her er også det gamle kanonbatteriet, som ble brukt til å hilse båtene velkommen hjem etter vellykket seilas.

Etter visningen kan du nyte kammerkonsert i regi av Det Norske Blåseensemble i Røds ærverdige ballsal. Gratis omvisning ved kjøp av billett til konsert.

 

Rød herregård (Foto Halden turist)
Dato: Søndag 26. august
Tidspunkt: Kl. 14.00
Sted: Rød herregård
Back To Top